Van samen duurzame mobiliteitsoplossingen organiseren tot acties om de tewerkstellingsgraad te boosten … Als belangenbehartiger van lokale ondernemers bij het stadsbestuur, zet Bepasin zich dagelijks in om het ondernemersklimaat te versterken.
Onderstaande thema’s zijn maar een kleine greep uit onze activiteiten. Maar het meeste werk gebeurt achter de schermen waar we ons inzetten voor een sterker economisch weefsel. Een vlot vergunningsbeleid bijvoorbeeld, maar ook voldoende ruimte om te ondernemen, actieve ontsluiting van de industrieparken … Ook voor bredere thema’s die eerder onrechtstreeks zuurstof geven aan de economie, zetten we ons in. Denk maar aan huisvestiging, onderwijs, stadsbeleving enzovoort.
Onze ondernemers vormen de levensader van onze lokale economie. En een stad die ruimte biedt aan ondernemers profiteert op haar beurt van deze economische groei, sociale ontwikkeling en stedelijke vernieuwing. Met als gevolg dat jonge getalenteerde mensen en innovatieve bedrijven zich aangetrokken voelen door onze stad. Wat opnieuw zuurstof biedt. Dat is de dynamiek waar Bepasin volop voor gaat. Zo liggen we op dezelfde lijn als de VDAB, VOKA en uiteraard de stad. Samen versterken we het economische klimaat van de stad.
Bepasin brengt infobrochure uit met vacatures bij lokale bedrijven
Bepasin trekt volop de kaart van duurzaamheid en circulaire economie. Veel van onze bedrijven lopen immers voorop in dit domein en zijn op hun beurt een brandversterker voor andere bedrijven. Ook voor de stad biedt dit een kans om zich te positioneren als pionier op het vlak van duurzaamheid. De stad zette hiertoe al verschillende stappen, denk maar aan het kenniscentrum COCON. Bepasin waakt erover dat het belang van onze ondernemingen mee in rekening wordt genomen.
Binnen onze eigen muren zetten we in op gemeenschappelijke faciliteiten om het afval in productie en consumptieprocessen te minimaliseren. Zoals bijvoorbeeld een collectieve ophaal van paletten. Ook bewustmaking van onze leden is een belangrijke pijler. Want willen we klaar zijn voor nieuwe en strengere normen in 2030, dan moeten we vandaag in actie schieten. Onze events vormen een belangrijke tool om dat proces op gang te brengen.
Hogeschool Odisee in Sint-Niklaas breidt vanaf volgend schooljaar haar aanbod graduaatsopleidingen verder uit. Vooral opleidingen Bedrijfskunde komen op het programma te staan. “We bouwen een heel netwerk van bedrijven uit die deel gaan uitmaken van de opleiding”, kondigt schepen voor Economie Ine Somers (Liberaal Sint-Niklaas) meteen aan.
Nieuwe graduaatsopleidingen in Odisee: “Bedrijven zijn vragende partij”
Een sterke mobiliteit is cruciaal voor onze stad en haar ondernemingen. Willen we economische groei, dan moeten we mobilteitsopties uitbreiden. Dit geeft niet alleen een boost aan de werkgelegenheid, maar ook aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de stad. Bepasin zet zijn schouders mee onder sterke mobiliteitsoplossingen. Van werfvergaderingen mee opvolgen bij wegenwerken, mee nadenken over duurzame transportsystemen tot ijveren voor een betere bereikbaarheid. Alle info koppelen we meteen terug naar onze leden.
Veiligheid voor alles. En dat zowel in als rondom elk bedrijvenpark. Vanuit Bepasin gaan we op zoek naar duurzame en haalbare oplossingen voor alle partijen. Zo organiseren we samen met de stad en met de politiezone Sint-Niklaas een Buurt Informatienetwerk voor Zelfstandigen op (BIN-Z). ’s Avonds en tijdens weekends zijn de terreinen immers verlaten, wat de perfecte voedingsbodem is voor criminaliteit. Sinds de oprichting van het BIN-Z dat sterk inzet op preventie via communicatie, daalde het aantal klachten van overlast aanzienlijk.
Bepasin blijft niet alleen inzetten op veiligheid, maar ook op het welzijn van werknemers in en rond bedrijvenparken. Een mooi voorbeeld hiervan is de realisatie van het Loopbaan Stadsbos Puitvoet. Dit nieuw wandel- en loopparcours is speciaal ontworpen voor werknemers van omliggende bedrijvenparken en biedt hen de mogelijkheid om tijdens of na de werkuren te ontspannen en aan hun gezondheid te werken.
Het project kwam tot stand dankzij een nauwe samenwerking tussen Sport Vlaanderen, Stad Sint-Niklaas en Bepasin. Tijdens de officiële opening, waar ook minister Weyts aanwezig was, werden de nieuwe routes feestelijk in gebruik genomen. Deze investering in beweging en ontspanning toont hoe een gezamenlijke inspanning een positieve impact kan hebben op zowel de gezondheid als de motivatie van werknemers. Samen blijven we bouwen aan een veilige én gezonde omgeving voor iedereen.
Versterk je bedrijf, jezelf als ondernemer en draag bij aan een groeiend economisch weefsel van Sint-Niklaas. Word vandaag nog lid van Bepasin.